enterijer priče

ŽENSKI KUTAK ZA SITNICE I 6 DETALJA DA GA UREDE

Ženama možda trebaju dijamanti, mala crna haljina, bela košulja i slično, ali ženski kutak treba im sigurno. Za sitnice poput nakita, bočica parfema, lakova za nokte i ostalih stvarčica bez kojih ne možemo. Dakle ženski kutak je neophodan. I zato sam izdvojila šest detalja pomoću kojih će biti i ostati skockan.

sitnice za ženski kutak

MESTO ZA ŽENSKE SITNICE

Devojčicama je potrebno mesto za češljiće, šnale, prstenčiće i perlice. Tokom tinejdžerskih dana perlice zameni dnevnik, karta sa koncerta omiljene grupe, a češljiće maskara i brdo nakita. Kasnije se među tim sitnicama nađe svašta. Dakle, sitnice se menjaju, ali i dalje nam treba kutak za njih.

ženski kutak na komodici
Photo by Emma Bauso from Pexels

Toaletni stočić je idealan za ženski kutak, ako za njega imate mesta u kući ili stanu. Ali kutak za sitnice može da bude i fioka u ormaru ili noćni stočić kraj kreveta, lepa ukrasna kutija ili činija, deo na komodi ili polici. 

1. OGLEDALO – NEOPHODAN DETALJ ZA ŽENSKI KUTAK

Od žene do žene sitnice se razlikuju, ali su među njima, uglavnom, one zbog kojih trčimo pred ogledalo čim ih upotrebimo. Pa onda nek ženski kutak ima ogledalo.

ogledalo sa postoljem i ženski kutak
Photo by freestocks.org from Pexels

Uz toaletni stočić, najčešće, dolazi jedno, ali ako sitnice držite na komodi ili u fioci, nabavite ručno, ogledalo na postolju ili ono koje se može sklopiti. Ako vam prostor to dozvoljava, uvek je dobra ideja da ga okačite na zid. Ogledalo je praktičan, a ujedno i detalj koji može da popuni prostor među šminkom i aksesoarima.

2. LAMPA – NEK ŽENSKI KUTAK ZASVETLI

Neka je svaka sitnica na videlu. Pa je lampa neophodan i neizostavan detalj. Stona, podna ili visilica iznad samog kutka za sitnice, na vama je da odlučite. Samo neka svetli.

3. SLIKE, RAMOVI I OSTALA DEKORACIJA ZA LEPŠI ŽENSKI KUTAK

Kutak za sitnice zaslužuje da ima dekoraciju. Priznajte da često svraćate do njega, pa neka onda bude divan za gledati ga. Lampa i ogledalo mogu da posluže u dekorativne svrhe, ali pre svega imaju i praktičnu primenu. Zato ramovi sa slikama ne mogu da škode. Umetnost ili fotografije, sveće, figure ili tabla sa porukicama neka nađu mesto među sitnicama. Da ulepšaju i oraspolože. 

Preporuka je tabla od plute na koju možete kačiti podsetnike, fotografije, slike za inspiraciju, motivišuće citate ili interesantne redove tekstova. Vrlo brzo ćete imati moodboard, a činjenica da je sastavljen od onoga što vas pokreće, samo će biti korak ka ličnom pečatu u kutku za sitnice.

tabla od plute za ženski kutak i podsetnik

4. CVEĆE

Ako je ženski kutak onda neka ima cveće. Bilo koje, ali vaza sa svežim imaće efekat koji ostavlja bez daha. Plus će malo malo pa izgledati drugačije.

cveće i ženski kutak

Ako niste u fazonu zalivanja ili menjanja vode svaki čas, a ne biste veštačko, aranžirajte suvo cveće, kamenčiće i grančice. A ako volite da se zanimate i pravite sami, ispresujte cveće, kao nekad za herbarijum, pa ga uramite. 

Photo by Trent Szmolnik on Unsplash

5. UKRASNE KUTIJE ZA ORGANIZACIJU

Do sad smo opremili kutak za sitnice korisnim (ili samo lepim) ukrasima, ali treba i organizovati sve te stvarčice. U tome će pomoći kutije, korpice, teglice, šolje ili čaše. Ako je šminka u pitanju nabavite organizatore pa razdvojte četkice, ruževe i olovke.

Zanimljivo je da se poigrate sa poklopcima tegli koje možete da ofarbate i na njih zalepite ukrasne ručke. Svaka teglica nek bude za određene stvari. Na ovaj način dobijate elegantan način da sredite kutak. I ujedno sve ima svoje mesto.

6. DRŽAČI NAKITA

Kutije za nakit savršene su da sredite i ujedno dekorišete. Uostalom predviđene su za to. Nabavite ili napravite držače za prstenčiće, minđuše i ogrlice. U ponudi se mogu naći tacne predviđene za odlaganje nakita ili figure koje bilo gde na polici i bez nakita na sebi mogu da posluže u dekorativne svrhe.

ženski kutak i detalji za organizaciju
Kutije i držači nakita za organizovan ženski kutak za sitnice

Moje drvce sa sovicom mesecima je stajalo na polici, a da pojma nisam imala da je pre svega držač za prstenje i minđuše. Pa ako nećete nakit neka držači služe kao ukras.

ukrasni tanjirići za nakit i sitnice
Photo by Uby Yanes on Unsplash

Nebrojano je tutorijala za uradi sam držače. Na primer čipka ili mreža u ramu na kojoj se mogu kačiti minđuše ili home made čiviluk za ogrlice. A uvek možete da pretvorite neki predmet u držač nakita, poput flaše na koju ćete slagati narukvice.

DA SUMIRAMO…

Žene vole da svoje sitnice – nakit, šminku i uspomene drže na jednom mestu. Takozvani ženski kutak za sitnice. Kad je već neophodan, nek je skockan i uređen. Pa nek se osim stinica u njemu nađu ogledalo, lampa, ramovi sa slikama, sveće, dekorativni predmeti i cveće. A da kutak bude organizovan tu su korpe, tegle, kutije i držači za nakit. Pravljeni ili kupljeni.

Pa ako vam se dopada da svoj ženski kutak uredite uz nabrojano, podelite tekst sa prijateljima i na mrežama. Otkrijte im tajnu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.