enterijer priče

Novogodišnji ukrasi koji se lako prave

Novogodišnji ukrasi su, ovih dana, sigurna stavka na spisku za kupovinu. I omiljena zanimacija kreativnih i vrednih. Priznajte, prija kad vas neko pita gde ste nabavili taj ukras, a vi kažete kako ste ga napravili sami.

Jer zanimljivo je, super je osećaj kad završiš pa ugledaš svoje remek delo, a može i da se uštedi neki dinar (pa da ostane više za poklone, jer realno ovo je period kad teško da ćeš išta uštedeti, da se ne zavaravamo). Ako imate dete, verovatno će vam trebati za školu ili vrtić, voleli da pravite ili ne. Zato sa vama delim pet predloga za novogodišnje ukrase koji se lako prave.

novogodišnji ukrasi jelkica od kanapa i ukras od kartona

Jelkice od kanapa kao idealni novogodišnji ukrasi

Teško da niste naleteli na jelke od kanapa, konca ili vunice. Uglavnom šljokičave, eventualno sa lampicama. Različitih dimenzija, čak i velikih, za trem ili pod u uglu. Jedna, dve, tri grupisane. I sa finom cenom.

novogodišnji ukrasi

Ali i lake za napraviti. Znam, jer sam probala i napravila manju, za sto ili komodu. Fišek od kartona obloži se providnom folijom. Kanap se umoči u drvofiks i uvija oko fišeka. U pravcima i gustini koja vam je draga. Samo da na dnu ostane rupa kako bi se izvukao karton i folija. Na kraju se pospe šljokicama, jer Nova godina je i red je da šljašti. Ostaviti preko noći, da se suši i očvrsne.

Bonus tip: Umesto fišeka koristite rođendanske kapice kad pravite manje jelke.

Girlanda

Girlande su neizostavne kao novogodišnji ukrasi. Posebno na gelenderima. Navikli smo da budu ukrašene bujne grane. Ali može se napraviti i jednostavna verzija tako što se na kanap lepe kuglice od vate (da glume grudve snega), cirkoni i isečene jelkice, zvezde, tufne od gumi pene i kartona.

novogodišnja girlanda od vate, cirkona i jelkica od gumi pene

Mogu da posluže kao ukras na zavesi ili jelci. A njima se može ukrasiti i ona zelena bujna girlanda. Mogu se praviti kao niz ili zavesa.

Bonus tip: Umesto vate može da se koristi punjenje za jastuke. Trebalo bi da se lakše uvaljala u kuglicu od vate.

Novogodišnja lepeza na čačkalici

Sećate se harmonika lepeza od lista sveske koje smo pravili kao deca? Da, samo što sada prvo isečete karton ili deblji list papira u trougao. Pa ga onda savijate. Na kraju ga probušite na sredini čačkalicom (za manju jelkicu) ili štapićem za ražnjić i navučete na njih. Za postolje može da posluži stiropor ili pluta. I to je to, gotova papirna borova šuma.

Zvončići od čašica za voćni jogurt

Jednostavno da jednostavnije ne može biti. U principu može da posluži i čaša za pavlaku, kiselo mleko i jogurt. Ili ona mala pakovanja za kafu za aparat.

pravljenje novogodisnjeg ukrasa - zvoncic od case za vocni jogurt

Ukrasite čašu kako god želite. Ja sam izabrala da je umotam u kanap. Možete je obojiti, uviti u papir ili posuti štrasom.
Probušite rupu na dnu čaše (odnosno vrhu zvončića) i kroz nju provučete traku. Na kraju koji viri iz zvonceta joj zalepite kružić. Ili napravite veliki čvor. Na vrhu (onom koji je na dnu čaše) vežite čvorić i ostavite da može da se okači. A mozete vezati i mašnu.

zvonce od čaše za jogurt kao novogodišnji ukras

Papirna krila anđela kao novogodišnji ukrasi

U suštini ovde možete napraviti šta god vam drago. Ali ja sam odabrala krila anđela. I za to sam upotrebila ukrasnu kesu. Da.

krila anđela od kartona kao ukras

Dopada mi se izgled nota kao šara pa sam na pozadini (tj. sa unutrašnje strane) kese iscrtala oblik, isekla, i stavila trakicu da se okači. Voila, gotov ukras za jelku. Mislim da od ovoga stvarno nema lakšeg.

Malo naprednija verzija je da ukrasni papir lepite na kartonsku podlogu ili da je ukrasite po želji. A ako vam treba ideja za kićenje naći ćete je u mom tekstu o novogodišnjoj dekoraciji.

Zaključak: novogodišnji ukrasi koji se lako prave

Ukoliko volite ili morate da napravite sami ukras, imate od mene pet predloga za tako nešto. I ne, ne mora da bude savršeno (moji su daleko od toga), poenta je da bude jednostavno. I da uživate dok pravite jelkicu od kanapa, girlandu, lepezu jelkicu, zvončič od čaše za voćni jogurt i anđeoska krila od kartona. Da se zabavite.
I da obavezno podelite se prijateljima ovaj tekst.

Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published.